--- Turen er desværre aflyst ---

Efterårstur 2022

Sudeterne - Polske Bjerge

3 - 10 september 2022


Turprogram:

LØRDAG 3.9.2022 – ANKOMSTDAGEN

Ankomst til pladsen og velkomst.
Gruppeledere og vores guide Stoffer er på pladsen og tager imod os og bistår med praktisk info.
Når alle er ankommet, afholdes der informationsmøde om forestående program og andre praktiske anliggender.
Resten af ugen, når vi skal busudflugter er der afgang ca.kl.9. – men det får vi nærmere besked om under informationsmødet.
Der tages desuden forbehold for, at kan forekomme små justeringer.
Hvis det hele klapper kommer programmet til at foregå på følgende facon.

SØNDAG 4.9.2022 – RUNDTUR I SUDTERNE

Sightseeing i Sudeter-bjergene (50 km). Om formiddagen tager vi på en halvdagsudflugt og oplever flot bjergnatur, kører gennem spændende landsbyer og naturområder. Regionen hører under Schlesien, som først blev indlemmet i Polen efter 2.V.K. På turen fortæller guiden spændende historier fra tiden før, under og efter krigen, samt om de vanskelige levevilkår folket måtte affinde sig i. Vi besøger også områdets største by Jelenia Goras, regionens hovedstad med en befolkning på ca. 85.000 indbyggere.
På Rådhuspladsen får vi frokost og derefter bliver der mulighed for ture på egen hånd og nyde cafeliv, gågaden med utallige butikker og byens kræmmermarked. Sidst på eftermiddagen bliver vi transporteret tilbage til campingpladsen.
Ønsker man at blive længere i byen er der gode forbindelser med offentlig transport til Jelenia Gora. Desuden koster en taxa ca.100,-kr.

MANDAG 5.9.2022 – WROCLAW

Wroclaw – (heldagsudflugt/200 km) en af Polens ældste og 4.største med en befolkning på 700.000 indb. Der bliver tid til at gå en tur på det smukke Rådhusplads og spise på et bryghus! Hovedpunktet bliver dog et særligt museum, hvor ét enkelt maleri udstilles! Der er tale om et af Polens nationalklenodier – det 2000 m2 store ”Panorama Raclawicka”. Der knytter en for danskere ukendt men for polakkerne særlig vigtig historisk begivenhed sig bag maleriet…
Der er fællesspisning på et hyggeligt bryghus på Rådhuspladsen og efterfølgende bliver der mulighed for at gå ture i den smukke og historiske bykerne inden vi kører tilbage til campingpladsen.TIRSDAG 6.9.2022 – PANORAMATUR I BJERGENE & KRYSTALGLAS

Szklarska Poreba – er en flot bjergby, hvor vi tager liften op til udsigtsstedet oppe i 1300 meters højde. Vi ser også et vandfald og ikke mindst besøger et krystalglaspusteri og ser produktionen af krystalglas. Der bliver også mulighed for og tid til at handle i fabriksudsalget. Endnu engang er der fællesspisning på en lokalbeværtning, som vores guide har fundet til os, inden vi kører tilbage på campingpladsen.
Dæmningen i Pilchowice – (40 km) en af landets største (70 x 290 m) og ældste (1912) dæmninger i Polen. Bygget af for at beskytte de omkringliggende landsbyer for årlige oversvømmelser fra smeltevand fra bjergene. På turen oplever vi enestående natur og udsigter


ONSDAG 7.9.2022 – Fridag med festmiddag med underholdning på pladsen

 

TORSDAG 8.9.2022 – MINIATUREPARKEN

Karpacz – Hammels venskabsby (4 km). Mange opfatter Karpacz, som turisthovedstaden i de polske Sudeter. Her ligger bjergkædens højeste top (Sniezka ca.1.600 moh.). Vi besøger en park med meget flotte og minutiøst udførte miniaturer af over 50 af områdets kendeste bygninger og steder – nogle af dem har vi set på vores ture!
Her i byen findes der også et kuriosum i verdensklasse – en ægte norsk stavkirke bygget i Sydnorge i 1200-tallet og flyttet hertil i 1800-tallet! Vi får frokost på en flot regional restaurant med lokal spise inden vi bliver kørt tilbage på campingpladsen.

FREDAG 9.9.2022 – JULEPYNT FABRIK

Zlotoryja – er en gammel guldmineby, hvor alt guldet er gravet op for længe siden… Byen har dog en anden ”guldmine”, da der her findes verdens største julepyntfabrik, hvor der produceres 3.mio julekugler om måneden! Produktionen af de flotte julekugler består hovedsageligt af mundblæsning og håndmaling!

LØRDAG 10.9.2022 – HJEMREJSEDAGEN

Hjemrejsedagen efter individuel plan. Pladsen skal ryddes kl.12. God tur hjem alle sammen – og på gensyn!

PRIS PR. VOGN MED 2 PERS.: 5.500,-KR


Betaling senest 29 juli 2022 til klubbens konto:
reg.nr.: 5326 Konto nr.: 254825


I prisen er der inkl.:
- 8 dage med 7 overnatninger på Camping Wisniowa Polana (”Kirsebærdalen”)
- tilslutning til strøm samt afledning af spildevand samt adgang til bad/wc på pladsen
- 3 stk. rundstykker/brød hver morgen pr. vogn
- 5 busudflugter iht. program med besøg iht. nedenstående beskrivelse
- lokalkendt dansktalende guide
- alle entreer betalt
- frokost under udflugterne inkl. 1 stk. drikkevare
- en festmiddag med musik, polske nationalretter og drikkevarer ad libitum (sådan da!)
- prisen er betinget ved min. 50 personer/25 vogne

Link til Campingpladsen http://camping-milkow.karkonosz.pl/de/
 Turprogram:

Tilmelding 30 juni 2022

Tilmeld dig arrangementet. Se hvem der er tilmeldt arrangementet.

Print siden
7809979 besøgende siden 07-03-2013
OPLEVELSER - er noget vi giver hinanden!